Spring naar inhoud

Teamleider Interne Geneeskunde / Oncologie

Solliciteren

De organisatie

Onze opdrachtgever ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen is een regionaal ziekenhuis en werkt vanuit de filosofie dat de juiste zorg op de juiste plek het beste gestalte krijgt door verbindingen te leggen met patiënten en de gehele zorgketen en door in te zetten op gastvrijheid en innovatie.
Tjongerschans verleent zorg aan een verzorgingsgebied van ruim 100.000 inwoners. Als regionaal ziekenhuis zet de Tjongerschans in op een sterke diagnostiek en het bieden van zorg die voor de regio onontbeerlijk is. Het uitgangspunt daarbij is dat zorg altijd op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener moet worden geboden.
Niet het zorgproduct, maar het zorgpad van de patiënt is daarin leidend.
Het is de filosofie van Tjongerschans dat dit alleen gestalte krijgt door het leggen van verbindingen in de gehele zorgketen en het innoveren van het zorgproces. Als regionaal ziekenhuis werkt Tjongerschans daarom nauw samen met huisartsen, zorgorganisaties, zorgverzekeraars en de overige ziekenhuizen in Friesland.
Kern waarden van Tjongerschans zijn: mensgericht, bevlogen en professioneel verantwoordelijk.

Het Centrum
In het centrum Interne Geneeskunde, Cardiologie en Longziekten staat de patiënt centraal en willen we patiënten gastvrije, moderne, effectieve en efficiënte tweedelijns basiszorg bieden. Onze ambitie is om de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk te houden. Naast de centrummanager zijn er vier teamleiders verantwoordelijk voor de operationele aansturing binnen het gehele centrum.

De functie

Als teamleider interne geneeskunde / oncologie geef je leiding aan ongeveer 40 professionals waaronder (oncologie)verpleegkundigen en secretaresses.
Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de dagelijkse activiteiten die worden verricht op de afdeling. Je houdt je bezig met personeelsplanning, voert gesprekken met medewerkers en levert continue een bijdrage aan de verbetering van de patiëntenzorg. Je onderkent en verbetert hiaten in het primaire proces op de afdeling en levert ook een bijdrage aan het afdelings- en centrumbeleid ten aanzien van kwaliteit, veiligheid, opleiding en organisatie. Je stimuleert en borgt een cultuur van continue verbetering waarbij jij als teamleider een coachende rol hebt, ook m.b.t. het leerklimaat.
Een ontwikkelopdracht maakt onderdeel uit van de functie.
Het team is zowel op het gebied van verdere professionalisering van zorg als persoonlijk niveau in ontwikkeling.
Je coacht de teams bij het inzetten van de verpleegkundige expertise op meerdere disciplines en op het gebied van de onderlinge samenwerking vanuit de driehoek verpleegkundigen, leiding en artsen.

Het profiel

Je beschikt bij voorkeur over een verpleegkundige achtergrond en een hbo werk- en denkniveau. Daarnaast beschik je over een managementopleiding of je bent bereid deze te volgen.
Je hebt recente werkervaring als leidinggevende, bij voorkeur binnen een ziekenhuisorganisatie.
Je hebt een affiniteit met interne geneeskunde en oncologie, waarbij werkervaring binnen dit specialisme een pré is. Je bezit leidinggevende capaciteiten zoals plannen en organiseren, klantgerichtheid en gevoel voor conflicthantering. Je kunt goed samenwerken, maar je bent ook zelfstandig en staat voor eigen verantwoordelijkheid. Je hebt uitstekende sociale vaardigheden en bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren. Verder beschik je over analytisch vermogen, veranderkundige expertise en weet de verbinding te maken met anderen.
Humor en relativeringsvermogen vinden wij ook belangrijke eigenschappen.

Overige informatie

Het coachen van de teams in de verdere ontwikkeling maakt deze functie aantrekkelijk.
In verband met de continuïteit van de ontwikkelopdracht wordt een vast dienstverband aangeboden.
De functie is ingedeeld in FWG 55, CAO-Ziekenhuizen.
Gedurende de ontwikkelopdracht is een toeslag van toepassing.
Het betreft een dienstverband van 32 – 36 uur.
De standplaats is Heerenveen
De Tjongerschans biedt extra arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, fietsplan, korting op diverse zorgverzekeringen en een eindejaarsuitkering.

Reageren

De Tjongerschans laat zich bij de sollicitatieprocedure ondersteunen door de Zorg Management Groep.
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de Zorg Management Groep en vragen naar Tjeerd Bakker, directeur telefoon: 0528-235464.
Je reactie ontvangen wij graag voor 31 augustus a.s. via de button “solliciteer”.
Solliciteren