Spring naar inhoud

Hoofd Zorg

Solliciteren

De organisatie

De visie van de Hoven is dat ouderen in Noord-Groningen goede zorg krijgen in hun laatste kwetsbare levensfase, waarbij eigen gewoonten, zin en betekenis in relatie staan tot het dagelijkse welbevinden. Daarbij proberen we familie en dierbaren te helpen om de achteruitgang of de vooruitgang te begrijpen, waardoor de verbondenheid met elkaar kan worden voortgezet. Deskundige medewerkers, stagiaires en vrijwilligers zijn voor de Hoven het hart van de organisatie. Samen maken we De Hoven!

Het verpleeghuis Vliethoven
In Delfzijl is het verpleeghuis Vliethoven gevestigd. Binnen de 4 woningen van ’t Loug wonen 56 bewoners, waarbij er 8 huiskamers zijn met daarom heen telkens 7 appartementen. Er wonen voornamelijk mensen met dementie, zij wonen in een kleinschalige woonomgeving. De teams bestaan uit zorgondersteuners, verzorgenden, verpleegkundigen en EVV-ers. Daarnaast werken er binnen de teams leerlingen op verschillende niveaus en is er een vaste groep vrijwilligers betrokken bij de dagelijkse zorg in ’t Loug.

Er wordt gewerkt aan plannen voor nieuwbouw. Het nieuwbouwplan voor Vliethoven is één van de negen nieuwbouwprojecten uit het Groninger Zorgakkoord in het kader van (bevings)bestendige zorg in Groningen. In de nieuw te bouwen locatie voor Woonzorg aan het Damsterdiep bundelen De Hoven en Lentis hun krachten en zullen zij de woonzorg voor kwetsbare ouderen op een nieuwe manier vormgeven. Met de nieuwbouw wordt ingespeeld op ontwikkelingen zoals krimp, krapte op de arbeidsmarkt, vergrijzing en een veranderend zorglandschap.

De functie

Als Hoofd Zorg van ’t Loug ben je verantwoordelijk voor goed wonen, werken en leren en een gezonde financiële basis binnen de vier woningen. Je geeft leiding aan de zorgteams en bent verantwoordelijk voor het verandertraject dat is ingezet. Samen met de bewoners/naasten en de teams geef je hieraan vorm en inhoud. Je zoekt naar mogelijkheden om hen meer te betrekken bij de besluiten die worden genomen over de gang van zaken in hún huis. Dit vraagt van het team oprechte aandacht en interesse voor de bewoner en het denken in mogelijkheden. Je begeleidt de teams in de ontwikkeling daarvan. Je bent daarin het voorbeeld, je stimuleert en inspireert. Binnen Vliethoven vorm je het team van leidinggevenden samen met de locatiemanager en drie collega-hoofden. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouw voor ’t Loug/Vliethoven.

Het profiel

- Je bent gedreven en beschikt over ruime ervaring met veranderprocessen binnen teams en het werken aan welbevinden.
- Je geeft vanuit visie en drive vormgeeft aan het verandertraject, samen met medewerkers, behandelaren en bewoners/naasten.
- Je bent een verbinder, kan samenwerking versterken en omgaan met de spanningen die dat met zich mee kan brengen.
- Je leidt vanuit hoofd én hart, met daadkracht én sensitiviteit.
- Je beschikt over een relevante HBO-opleiding (bij voorkeur HBO-V), aangevuld met een managementopleiding.
- Je draagt zorg voor een gezonde bedrijfsvoering en kent de ontwikkelingen in de zorg.

Overige informatie

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan!
Een afwisselende en uitdagende baan met volop ontwikkelmogelijkheden van 32 – 36 uur per week.
De standplaats is Delfzijl.
Voor algemene informatie over de Hoven kijk op: www.dehoven.nl

Reageren

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Frida Olijve, senior consultant of Tjeerd Bakker, directeur Zorg Management Groep, telefoon: 0528-235464.
Je reactie ontvangen wij graag via de button “solliciteer”.
Solliciteren