Wij zijn VOOR.

Ingevuld

Manager Wonen LVB

Utrecht en Weidegebied

03-02-2023

Manager Wonen LVB

Stevig, verbindend en betrokken

Organisatie

Bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Met elkaar bouwen aan een betere wereld om ons heen, waarin iedereen een rol van betekenis heeft. Dat is de missie van Reinaerde. “Wat we ook doen, we doen het samen. Samen met cliënten, hun familie, onze collega’s en andere zorgpartners.”

Voor 3600 cliënten met een beperking, van jong tot oud, verzorgt Reinaerde begeleiding en behandeling bij werk, wonen of ambulant. Dit doet Reinaerde met 2600 collega’s in de regio Utrecht. De regio is opgedeeld in vier gebieden. Voor het gebied Utrecht & Weidegebied heeft Reinaerde een aantal dienstverleningsvormen, zoals dagbesteding, ambulant, kinderdagcentra en wonen.

Woonlocaties Pratumplaats, De Vuursche en Singelhof
Binnen de dienstverlening wonen voorziet Reinaerde in verschillende woonvormen, van beschut wonen tot wonen in de wijk, afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte en de doelgroep. De manager die wij zoeken zal verantwoordelijk zijn voor de drie woonlocaties Pratumplaats, De Vuursche en Singelhof die gelegen zijn in de wijk. Op elk van deze locaties biedt een enthousiast en bevlogen team hulp en begeleiding aan (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) tot matig verstandelijke beperking (MVB). De teams bestaan onder andere uit begeleiders, regiebegeleiders en specialistisch begeleiders en worden op zorginhoud ondersteund door een gedragskundige. In totaal wonen er ruim 80 cliënten met een diversiteit aan ondersteuningsvragen. Hulp en begeleiding bieden bij wat zelfstandig niet lukt, is hierbij het uitgangspunt.


Functie

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de woonlocaties en voelt de belangen van cliënten, hun familie en medewerkers feilloos aan. Je onderhoudt een goed contact en je neemt hun inbreng mee in je handelen. Je werkt nauw samen met de behandelaren, zoals gedragskundigen, die verbonden zijn aan jouw woonlocaties en zet je in om het gehele zorgproces te verbeteren. Je bent zowel in je denken als doen een verbinder pur sang die het overzicht behoudt. In combinatie met jouw flexibele instelling en stevige persoonlijkheid helpt dit jou bij het adequaat oplossen van complexe vraagstukken.

Door jouw ervaring weet je wanneer het nodig is nabijheid aan jouw medewerkers te geven, maar ook wanneer je afstand mag en kunt nemen. Jij bent een kei in het coachen, stimuleren en faciliteren van de medewerkers. Jij weet als geen ander de talenten en mogelijkheden van de medewerkers te benutten en creëert een plezierig, stimulerend leerklimaat. Je behaalt mede hierdoor de zorginhoudelijke, personele en financiële doelstellingen.

Als Manager Wonen LVB maak je deel uit van een team van veertien tactisch managers, allen met een grote mate van zelfstandigheid. Je hebt regelmatig onderling contact om de verbinding te behouden en samen te werken aan opdrachten binnen jouw cluster, binnen Utrecht & Weidegebied en Reinaerde breed. Vanuit jouw kennis en ervaring met de LVB doelgroep, ben jij een waardevolle sparringpartner voor je collega’s. Je hebt een open houding en kunt ook goed meebewegen met de plannen van collega-managers.

Je geeft in lijn met de organisatiekoers leiding aan de drie teams met in totaal circa 45 medewerkers. Je ondersteunt de teamleden in de hulp en begeleiding die zij bieden aan deze leuke, dynamische en vaak ook verrassende doelgroep. Je legt verantwoording af aan de strategisch manager Utrecht & Weidegebied.

Wie wij zoeken

Je hebt ruime managementervaring, aangevuld met een managementopleiding en je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau. Je bent bedrijfsmatig sterk. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven. Je bent betrokken, benaderbaar en empathisch. Daar waar de situatie er om vraagt ben je duidelijk, daadkrachtig en pak je door.

Je hebt ervaring in de zorg, bij voorkeur met mensen met een verstandelijke beperking. Ervaring in een andere sector in combinatie met een onderbouwde, sterke passie voor en affiniteit met de cliënten van de locaties kan ook, mits je voldoet aan de overige criteria.

Je bent analytisch sterk, behoudt overzicht en je weet complexe vraagstukken te vertalen naar concrete plannen. Je bent stressbestendig en een doorzetter.

Je hebt een stevige en verbindende persoonlijkheid en bouwt met plezier en positieve energie aan het optimaliseren van de dienstverlening van Reinaerde.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Een uitdagende functie in een dynamische en maatschappelijk relevante omgeving. De functie is gewaardeerd in FWG 60. Per 1 mei 2023 bedraagt het salaris, afhankelijk van ervaring, maximaal € 5.062,- bruto per maand conform de cao-gehandicaptenzorg. Het gaat om een dienstverband van 32-36 uur per week.

Reinaerde is een warme organisatie, waarin gelijkwaardigheid, samenspel en zeggenschap voorop staan en waar je ruimte krijgt om mede koers te bepalen met enthousiaste collega’s en een dankbare doelgroep.

Reactie & informatie

VOOR is gevraagd om de werving en voorselectie voor deze functie uit te voeren. Smaggy Biekman is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie, ontvangen we graag vóór 16 februari 2023 je motivatie en een actueel CV via het reactieformulier onderaan deze pagina. Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom zo snel mogelijk!

Voordat we kandidaten uitnodigen voor een persoonlijk selectiegesprek maken we graag eerst kennis via videobellen. Bij voldoende aansluiting maken we vervolgens kennis in een persoonlijk live gesprek. De selectiegesprekken bij Reinaerde in Utrecht zijn gepland in de week van 20 februari. Een referentenonderzoek maakt deel uit van deze procedure.

Voor vragen is Smaggy telefonisch bereikbaar op 06-10203157 of per mail via smaggy@voor.nl.