Spring naar inhoud

Programmamanager MVO

Solliciteren

De organisatie

Waar ga je werken?

Je werkt binnen het SSC Facilitair met als standplaats het Dienstencentrum te Assen.

Vanuit deze standplaats werk je ook op diverse locaties van de zorgorganisaties van Espria. Ook is er de mogelijkheid voor het gedeeltelijk werken vanuit huis. Onze opdrachtgever Zorgconcern Espria verleent zorg aan kwetsbare mensen. De verschillende zorgorganisaties in de Espria-groep bieden verpleging, verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De zorgorganisaties zijn: Evean, Icare, GGZ Drenthe, De Trans en Zorggroep Meander. Kijk hier voor meer informatie.

Wat is het SSC Facilitair?
Bij het SSC Facilitair van Espria werken ongeveer 500 mensen met uiteenlopende vakkennis, werkzaamheden en achtergronden: servicedeskmedewerkers, adviseurs, schoonmakers, cateraars, beveiligers, chauffeurs, medewerkers linnenvoorziening, techniek en onderhoud etc. Samen bouwen zij aan een veilig, gastvrij en duurzame omgeving voor hun klanten. Het SSC Facilitair heeft een belangrijke indirecte rol in de zorg voor bewoners, patiënten en cliënten: de medewerkers zorgen ervoor dat alle processen die niet-zorg gerelateerd zijn goed lopen, zodat zorgprofessionals de beste zorg kunnen verlenen.

Beter door samen is het uitgangspunt van de samenwerkende zorgorganisaties binnen Espria en wordt er actief samengewerkt op belangrijke thema’s als steeds merkbaar betere kwaliteit van zorg, digitalisering, duurzaamheid en vitale medewerkers en leiderschap. Voor Espria geldt één grote gemeenschappelijk missie: alle zorgorganisaties en bedrijfsonderdelen richten zich op de zorg voor en ondersteuning van kwetsbare mensen; mensen voor wie het dagelijks leven niet altijd vanzelfsprekend vloeiend verloopt. Espria vindt het belangrijk deze missie op een maatschappelijk verantwoorde manier en daarmee ook duurzaam uit te voeren.

Binnen het SSC Facilitair zoeken wij voor 32-36 uur per week een daadkrachtige Programmamanager MVO.

De functie

Ben jij een resultaatgerichte verbinder met een groen hart?
Continu in beweging blijven voor een positieve impact op mens en milieu. Dat is het strategische doel van het programma Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij Espria. In de afgelopen twee jaar is er een solide basis gelegd met het opstellen van de ambitie, een strategisch plan en een intern MVO-netwerk van Espria. Nu is Espria toe aan de doorvertaling van mooie plannen naar daverende acties! Hiervoor zoeken we een bevlogen programmamanager die op zijn of haar eigen wijze de organisatie ondersteunt in het waarmaken van de plannen: een dynamische baan waarin je écht van betekenis bent. Een baan waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling.

Wat ga je doen?
MVO is de afgelopen jaren hoog op de agenda gezet: in 2020 is Espria-breed de Green Deal Duurzame Zorg ondertekend, waarmee Espria zich committeert aan concrete ambities op verduurzaming van de zorg. Daarnaast is inhoudelijk de ISO26000-richtlijn op maatschappelijk verantwoord ondernemen richtinggevend.
Je ondersteunt de Directeur SSC facilitair in het realiseren van de MVO-doelstellingen van Espria op het gebied van inkoop van materialen, voedselverspilling, lease-auto’s, mobiliteit, vastgoedbeleid, co2-uitstoot vastgoed en routekaarten co2. Ook ondersteun je de Directeur SSC facilitair in het realiseren van de geformuleerde doelstellingen van de Green Deal Duurzame Zorg zoals 50% minder primair grondstofverbruik, maximaal circulaire zorg, terugdringen co2-uitstoot en vermindering milieubelasting medicatie.

Je levert input voor het jaarplan MVO en voor de jaarplannen van de zorgorganisaties van Espria voor wat betreft de MVO-doelstellingen en je bewaakt de voortgang.

Daarnaast ben je een verbinder in optima forma: je zoekt continue de verbinding en de samenwerking met de zorgorganisaties van Espria, met de ondersteunende diensten binnen het SSC en met externe partijen.

Het profiel

De ideale programmamanager MVO:
  • Beschikt over HBO+ werk- en denkniveau;
  • Heeft aantoonbaar ervaring in (strategisch) adviseren;
  • Heeft kennis van ISO26000 en Green Deal Duurzame Zorg;
  • Heeft enige kennis van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen en van de Europese Energie-Efficiency Richtlijn;
  • Is samenwerkingsgeoriënteerd, heeft een brede blik en is graag de ultieme verbinder;
  • Schakelt snel tussen strategie, tactiek en uitvoering en vindt de combinatie van deze drie prettig;
  • Is analytisch sterk, weet visie met praktijk te verbinden, kan goed structuur aanbrengen in informatie en processen;
  • Kan manoeuvreren binnen de complexiteit van de branche en binnen een bestuurlijke, complexe organisatie;
  • Heeft affiniteit met duurzaamheidsthema’s en samenwerkingsinitiatieven;
  • Houdt van een zelfstandige rol en neemt met gemak initiatief;
  • Kan effectief samenwerken, ook onder tijdsdruk.

Overige informatie

Wat biedt Espria jou?
  • Een organisatie in ontwikkeling in een veranderende en complexe branche;
  • Hoge mate van autonomie bij het invullen van de werkzaamheden;
  • Een collegiaal team van stafleden binnen het SSC Facilitair;
  • De gelegenheid tot het aanleggen en bijhouden van een intern en extern netwerk van (duurzaamheids)professionals;
  • De mogelijkheid tot persoonlijke groei en ontwikkeling door het bijwonen van congressen en het volgen van bijscholingen;
  • De unieke kans om impact te maken door mee te beslissen over de strategische koers van één van de grootste zorgorganisaties van Nederland;
  • Een arbeidscontract voor 1 jaar; bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden zicht op verlenging;
  • Salariëring volgens cao GGZ FWG 65 minimaal € 4.381 tot maximaal € 5.734;
  • Aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden, waaronder diverse scholing- en ontwikkel mogelijkheden, een goede pensioenvoorziening bij pensioenfonds PFZW en een account bij FiscFree. Met FiscFree kun je met belastingvoordeel een sportabonnement afsluiten, een fiets aanschaffen of bijvoorbeeld een weekendje weg;
  • Een gratis abonnement op het online trainingsprogramma van GoodHabitz;
  • Een gratis lidmaatschap van de Espria Ledenvereniging.

    Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.
    Het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure.

Reageren

Ben je op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan en herken jij jezelf als de ideale kandidaat, dan zoeken wij jou!

Espria laat zich bij het invullen van deze vacature ondersteunen door de Zorg Management Groep, Werving & Selectie en Interim Management. Heb je interesse maar ook nog vragen, neem dan contact op met Frida Olijve, senior consultant, 06-42417426 of via Whats App

WhatsApp

Stel je vraag via WhatsApp Deel deze pagina op WhatsApp

Solliciteren