Wij zijn VOOR.

Ingevuld

Senior Organisatieadviseur

Rotterdam

15-06-2022

Senior Organisatieadviseur

Het Erasmus MC zoekt een hands-on professional met uitgebreide veranderkundige ervaring die adviseert en implementeert bij organisatiebrede verandertrajecten en HR-beleidsonderwerpen

Organisatie

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en vooroplopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij het Erasmus MC werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen door het doen van onderzoek en het geven van onderwijs. Het Erasmus MC is de grootste zorgorganisatie van Nederland. Ruim 16.000 medewerkers van meer dan 90 verschillende nationaliteiten spannen zich dagelijks in voor excellente zorg.

Het Erasmus MC staat voor veilige topzorg voor patiënten met complexe zorgvragen, zeldzame aandoeningen of acute zorgbehoeften. Voor onderscheidend toponderwijs dat ambitieuze, nieuwsgierige en getalenteerde studenten aanspreekt en dat aansluit bij de zorg- en gezondheidsvraagstukken van morgen. En voor internationaal toonaangevend wetenschappelijk toponderzoek dat ziekten en aandoeningen helpt te begrijpen, te voorspellen, te behandelen en te voorkomen. Het ziekenhuis is het meest vooruitstrevende technisch universitair medisch centrum van Nederland, vernieuwend en trendsettend.

De pijler Human Resources is onderdeel van het Servicebedrijf en bestaat uit de sectoren Beleid en Specialistisch Advies, HR Support/Personeelsadministratie, HR Advies, Arbo, Vitaliteit en Mobiliteit en HR-bedrijfsvoering. Samen met ongeveer 150 collega’s adviseer je de directie en het management op het gebied van personeel en organisatie.

Het team HR Beleid en Specialistisch Advies wordt ingezet op het gebied van onder meer arbeidsjuridische vraagstukken, sociale zekerheid en pensioen, beloning- en functiewaarderingsvraagstukken, leiderschap, organisatieontwikkeling en HR analytics. Binnen dit team zijn ook professionals werkzaam die zich met talentontwikkeling, recruitment, diversiteit & inclusie en HR projectmanagement bezighouden. Het totaal aantal medewerkers binnen HR Beleid & Specialistisch Advies bedraagt ongeveer 25.

HR binnen het Erasmus MC transformeert. De toegenomen zichtbaarheid van de pijler alsook de toenemende betrokkenheid van HR bij beleids- en besluitvorming waar een HR-component speelt, maken dat er per direct ruimte is voor een ervaren senior organisatieadviseur.

Functie

Als senior organisatieadviseur adviseer je bij complexe en organisatiebrede vraagstukken, verandertrajecten en reorganisaties op tactisch en strategisch niveau. Zo ben je betrokken bij, en stel je zelfstandig complexe, thema-overstijgende reorganisatieplannen op en coördineer je de besluitvorming. Indien nodig verbind je mensen met elkaar, je bent alert op signalen en stuurt bij waar nodig om tot een goed en werkbaar resultaat te komen. Daarbij draag je zorg voor de inrichting en beheer van een reorganisatieregister, bespreek je dit periodiek met de OR en ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en -implementatie. Je onderhoudt zelfstandig de informele contacten met vakbonden.

Idealiter ben je breder inzetbaar binnen HR Beleid en Specialistisch Advies. Door de grotere zichtbaarheid van HR binnen het Erasmus MC komen in toenemende mate HR-beleidsvraagstukken voorbij die om ontwikkeling en implementatie vragen. Je inventariseert de vraag, stelt beleid (of procedure, werkwijze, advies) op en draagt zorg voor afstemming met de verschillende stakeholders. Ook begeleid je de governance om de besluitvorming zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vervolgens ben je ook hands-on betrokken bij de uitvoering en werk je daarin nauw samen met de collega’s van het huis. Het is waardevol om kennis te hebben van de ‘harde kant’ van HR, waaronder arbeidsvoorwaarden.

Aangezien het een nieuwe rol betreft, is er veel ruimte voor ondernemerschap en pionieren. Daartoe zul je zelf de organisatie in moeten om je positionering in orde te krijgen. Dit moet je kunnen en je haalt hier ook je energie uit. Je adviseert niet alleen de directeur HR en het MT HR, ook schakel je veel met de diverse specialisten binnen HR, HR Advies, afdelingshoofden, directeuren, sectormanagers, ondernemingsraad en onderdeelcommissies. Je bent in staat om meerdere rollen te pakken: je denkt graag mee en draait je hand er niet voor om een plan op te stellen en te implementeren. Je schakelt eenvoudig van adviseur naar projectleider.

Wie wij zoeken

Je bent een ervaren beleids- en organisatieadviseur/projectleider (WO), die in staat is op tactisch en strategisch niveau beleid te ontwikkelen en organisatiedoelstellingen te formuleren. Je bent een professional die (reorganisatie)plannen en processen begrijpt en kan beïnvloeden. Je hebt een scherpe blik en je onderscheidt je door je kennis, expertise en implementatiekracht. Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving.

Je bent nieuwsgierig en hebt oog voor de vraag achter de vraag. Je hebt aantoonbare ervaring in het analyseren en vervolgens vertalen van complexe verandervraagstukken naar concrete voorstellen en kunt hierbij terugvallen op uitgebreide veranderkundige visie, kennis en ervaring. Je beschikt daarnaast over sterke projectmanagementvaardigheden en brengt slagkracht in de uitvoering mee.

Je bent goed bekend met de dynamiek in een complexe organisatie als het Erasmus MC – je vindt gemakkelijk je weg in een voor jou nieuwe organisatie. Je staat sterk in je schoenen en weet waar je vasthoudend moet zijn en waar wendbaar. Uiteraard kun je helder schrijven en beschik je over uitstekende mondelinge vaardigheden. Je adviezen zijn helder en bondig en je bent in staat anderen mee te krijgen in veranderingen. Je brengt energie en humor mee.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Wij bieden een mooie functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek. De functie is ingeschaald in schaal 12 (cao universitair medische centra). Dit is exclusief vakantiegeld, eindejaarsuitkering, persoonlijk reiskostenbudget en een ruime bijdrage voor het pensioen. Daarnaast zijn er gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Reactie & informatie

VOOR is gevraagd om de werving en voorselectie voor deze opdracht uit te voeren. Edo Lagendijk is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze functie, ontvangen wij graag je motivatie en een actueel CV via onderstaande reactieformulier.

Voordat we kandidaten uitnodigen voor een persoonlijk selectiegesprek maken wij graag eerst kennis via beeldbellen, mogelijk gevolgd door kennismakingsgesprekken bij het Erasmus MC.

Referenties maken deel uit van de procedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.