Spring naar inhoud

Teammanager Klinische Geriatrie

Solliciteren

De organisatie

Onze opdrachtgever Diakonessenhuis kent al ruim 175 jaar een traditie van zorgzame aandacht voor haar patiënten in de provincie Utrecht.

Het Diakonessenhuis is een modern ziekenhuis op drie locaties (Utrecht, Zeist en Doorn) waar patiënten voor een grote diversiteit aan zorg en behandeling terecht kunnen. De medewerkers zetten zich elke dag met hart en ziel in voor het beste resultaat en hebben, los van hun deskundigheid, veel oog voor patiënten en hun familie en naasten.


De afdeling
De afdeling Klinische Geriatrie bevindt zich in Zeist en is de grootste in de regio.
Het is de ambitie van het Diakonessenhuis om verder te groeien, verder te specialiseren en de expertise nog beter ten goede te laten komen aan de patiënten. Niet alleen in directe zin, op de afdeling, maar ook door kennisoverdracht aan en samenwerking met andere afdelingen in het ziekenhuis, huisartsen, verwijzers en ketenpartners. Ouderenzorg is een speerpunt van Diakonessenhuis en daar levert de afdeling een actieve bijdrage aan.

Trots is het Diakonessenhuis op:
  • het toegewijde, professioneel en hardwerkend team van – in totaal ruim 60 - verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, zorgondersteuners secretaresses, 6 klinisch geriaters en 3 arts assistenten

  • de poliklinische dienstverlening met een specifieke valpoli en geheugenpoli (i.s.m. met neurologie)

  • de kliniek is ingericht als reactiverende afdeling en is daarmee vooruitstrevend in de regio

  • het feit dat de Geriatrische Trauma Afdeling één van de grootste is in Nederland en er veel expertise in huis is op dit gebied

  • de kwaliteit van zorg die patiënten ervaren; patiënten waardeerden de zorg de afgelopen periode met ruim een 8


meer over werken bij Diakonessenhuis

De functie

Als teammanager ben je verantwoordelijk voor een goed draaiende afdeling die meegaat met zijn/haar tijd en niet alleen naar binnen, maar juist ook naar buiten gericht is. Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van een gezamenlijke visie, draagt deze uit en zorgt ervoor dat in de praktijk in lijn daarmee wordt gehandeld. Je houdt je daarvoor op de hoogte van ontwikkelingen in de geriatrische zorg, vertaalt deze naar de organisatie en bent actief in het opbouwen en onderhouden van relevante samenwerkingsrelaties.
Als leidinggevende van het team heb je het overzicht, weet je wat er speelt op de werkvloer, stuur je waar nodig en richt je je vooral op het faciliteren en taakvolwassen maken van het team en de individuele medewerkers daarbinnen.

Naast kwaliteit, patiënttevredenheid en professionaliteit, staat ontwikkeling van medewerkers en werkplezier, hoog in het vaandel. Op betreffende relevante indicatoren zorg je dan ook dat de afdeling goede resultaten laat zien. Evenals op financiële indicatoren als productie, kosten, ligduur etc. Daartoe is het noodzakelijk kritisch te blijven op wat er wordt gedaan, hoe het wordt gedaan en hoe processen, dan wel de dienstverlening geoptimaliseerd kunnen worden.

Tenslotte lever je een actieve bijdrage aan ziekenhuisbrede werkgroepen/projecten. Een aantal keren per jaar heb je – net als andere teammanagers bereikbaarheidsdienst (buiten kantoortijden).

Het profiel

Een opleiding op minimaal HBO-niveau en ruime (leidinggevende) ervaring binnen het geriatrisch werkveld - in een ziekenhuis en/of daarbuiten.
Je bent in staat om over de lijnen van het ziekenhuis heen te denken, je bent gewend om te participeren in overleggen op regionaal niveau en je weet je constructief te bewegen binnen de diverse krachtenvelden waar je mee te maken zult krijgen;
Je brengt ambitie met je mee, bent open minded en staat open voor innovatie en samenwerking
Je hebt bedrijfskundig inzicht, handelt doortastend en doelgericht en boekt resultaten
Je bent zichtbaar en toegankelijk, luistert, weet verbinding te creëren en spreekt aan. Mensen weten wat ze aan je hebben.

Overige informatie

Wil jij als teammanager zorg bijdragen aan de ambities en ontwikkeling van een modern, uitdagend ziekenhuis? Dit is wat Diakonessenhuis je kan bieden?
• Een modern en centraal gelegen ziekenhuis met een ambitieuze visie op de toekomst
• Een collegiale en informele werksfeer
• Een gemotiveerd team, waarin een goede werksfeer heerst, met de ‘eagerness’ met elkaar een volgende stap te maken
• Een functie met uitdaging, veel zelfstandigheid en ruimte
• Een salaris volgens FWG-groep 60 (max. € 4.964,- bruto per maand bij een volledige werkweek), plus een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33%
• Persoonlijk opleidingsbudget van € 750,- en de mogelijkheid om zelf bepaalde arbeidsvoorwaarden samen te stellen, zoals bedrijfsfitness, een fietsregeling of extra reiskostenvergoeding

Reageren

Ben je enthousiast geworden en herken jij je in dit profiel? Dan nodigen wij je graag uit te reageren op deze vacature.

Het Diakonessenhuis laat zich bij het invullen van de vacature ondersteunen door de Zorg Management Groep, Werving & Selectie en Interim Management. Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag via onderstaande button.

Heb je eerst nog vragen? Bellen of mailen kan met Frida Olijve, senior consultant: 06-42417426/ f.a.olijve@zorgmanagementgroep.nl
Solliciteren