Wij zijn VOOR.

Ingevuld

Teammanager OK

Uden

06-09-2022

Teammanager OK


Mensgericht en doortastend. Je gelooft in verbetering door verbinding.
Je ziet als eerste de kansen en knelpunten en stuurt bij waar nodig.

Organisatie

Bernhoven is een algemeen regionaal ziekenhuis in Uden met 250 bedden. Het ziekenhuis is ontstaan uit een fusie van het Sint-Anna Ziekenhuis in Oss en het Sint-Joseph Ziekenhuis in Veghel. In 2013 is het ziekenhuis verhuisd naar Uden. Bernhoven was de afgelopen jaren een voorbeeld voor veel andere zorginstellingen, door een beleid waarin de zorg zodanig georganiseerd is dat de zorgkosten gereduceerd worden, en niet in te leveren op kwaliteit. Bernhoven heeft een bijzondere strategie gevolgd, zinnige zorg, die z’n vruchten heeft afgeworpen. Bernhoven gaat nu een fase in van samenwerking met een partnerziekenhuis namelijk het Catharina Ziekenhuis Eindhoven. De OK heeft een regionale functie en zal dus intact blijven. En wellicht zullen er meer operaties worden uitgevoerd. De rol van teammanager OK wordt nu tijdelijk waargenomen door de collega-teammanager OK. Bernhoven is op zoek naar een teammanager OK direct in een vast dienstverband.

Bernhoven heeft 9 operatiekamers binnen de pijler Interventie Zorgstraten (IZS). Er werken 115 medewerkers, verdeeld over de teams: chirurgie, anesthesie, recovery en logistiek. Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers, recovery verpleegkundigen, logistiek medewerkers, floormanagers, kwaliteitsmedewerkers, praktijkopleiders, planners en een secretaresse. De aansturing van de OK ligt in handen van een driehoek bestaande uit de teammanager OK (medewerkers), de bedrijfscoördinator OK (proces, middelen en materialen) en de teammanager opname en ontslag (patiënten). De teammanager OK legt verantwoording af aan de bedrijfsleider IZS.

De OK is een cruciaal organisatieonderdeel dat onder druk staat, mede door personeelsschaarste. Er zijn twee teammanagers OK die samen de medewerkers en de teamcultuur verder ontwikkelen. Deze vacature is ontstaan als gevolg van het vertrek van één van de twee teammanagers. Lees hier meer over de mensen op de OK van Bernhoven.

Functie

Als teammanager OK geef je leiding aan 60 tot 70 medewerkers van de teams OK-Chirurgie, OK-logistiek en OK-algemeen. Daarin werken OK-assistenten, logistiekmedewerkers, floormanagers, secretaresses, kwaliteitsmedewerkers en een ondersteuner bedrijfscoördinator.

Je energie en aandacht richt zich op het coachen van je medewerkers, het verbeteren van de onderlinge communicatie en het versterken van de teamspirit. Daarnaast zorg je voor een efficiënte aansturing van de OK. Het optimaal inzetten van medewerkers en het evalueren van het OK-programma maakt hier onderdeel van uit. De samenwerking op een OK is specialistisch, hoog complex, kritisch en zeer dynamisch. Jij houdt van deze dynamiek en weet je medewerkers op de juiste manier aan te spreken, te motiveren en te inspireren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Je bent ondersteunend als het kan en heel duidelijk en standvastig als het moet. Het verantwoordelijkheidsgevoel bij iedereen is groot. Vanuit gemeenschappelijke waarden en behoeften ontwikkel en bewaak jij duidelijke kaders waarbinnen jouw collega’s hun werk optimaal kunnen uitvoeren en zichzelf als mens en professional ontwikkelen.

Je kunt je volledig focussen op het coachen van de medewerkers en teams naar resultaatgerichte zorg. En dat met alle aandacht doen omdat je nauw samenwerkt met de andere teammanager OK. Daarnaast werk je samen met de bedrijfscoördinator die de procesmatige kant van de OK organiseert. En de teammanager opname en ontslag die zicht heeft op de planning van de patiënten en met de andere afdelingen binnen de pijler IZS. Als teammanager OK loopt je in het blauw, want je staat tussen je mensen. De optelsom van jouw werk: geen dag is hetzelfde en geen uitdaging te groot!

Wie wij zoeken

Je bent een verbindende en stevige peoplemanager die van mensen houdt, ze kan ‘lezen’ en echt contact maakt. Je kunt verbanden zien en cijfers voor de teams laten spreken. Je vertaalt de cijfers naar resultaten voor je team. Ondersteunen en onderbouwen, het zit je in het bloed. Met je analytische en pragmatische kwaliteiten weet je complexe vraagstukken te vertalen naar logische stappen. Vanuit een ontvangende houding, met je oog en hart voor de menselijke maat en waar nodig met liefdevol confronteren weet je die stappen te vertalen naar werkplezier, groei en kwaliteit.

Dat vraagt om overzicht over het geheel en inzicht in de verschillende onderdelen. Over de grenzen van de eigen werkvloer heen kijken en verder dan vandaag, dat brengt iedereen op de OK verder. Dat kan niet zonder elke medewerker hierin mee te nemen. Dat weet je, dat kun je en dat doe je.

Je werkt planmatig en weet je budget slim te managen. Je bent bekend met capaciteitsplanningen, roosters, jaarplannen, begrotingen en protocollen. Je kunt goed overweg met cijfers en informatie en bent handig met Excel overzichten als het nodig is. Je hebt mensenkennis en bent organisatiesensitief. Je overziet de impact van jouw beslissingen en acties op organisatieonderdelen waar jij niet direct verantwoordelijk voor bent. Je denkt en handelt vanuit het grotere organisatiebelang. Je weet het beste uit individuele medewerkers én uit het team als geheel te halen. Je bent een echte teamspeler. Ervaring op de OK is natuurlijk een voordeel. Ziekenhuiservaring in combinatie met passie voor de zorg kan ook, mits je voldoet aan deze checklist:

  • Afgeronde HBO opleiding;
  • Ruime ervaring met het leidinggeven aan hoogopgeleide professionals;
  • Een mensgerichte en faciliterende stijl van leidinggeven;
  • Sterke analytische vaardigheden;
  • Helicopterview;
  • Resultaatgericht;
  • Gedijt goed in een dynamische, kritische en professionele omgeving.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Liefde voor mensen is wat iedereen drijft in Bernhoven. Dat betekent ook oprechte aandacht voor jou. Bernhoven geeft je alle ruimte, begeleidt je en daagt je uit. Om voortdurend te kijken of de zorg nóg beter kan. En om te leren en te groeien. In de samenwerking met professionals binnen en buiten de muren ben jij een belangrijke schakel. De authentieke en gedreven medewerkers van Bernhoven vormen in feite één groot team. Bernhoven is een regionaal ziekenhuis met een grote diversiteit aan medische ingrepen en operaties, die variatie wordt ook erg gewaardeerd op de OK. Hier kun je echt het verschil maken en van betekenis zijn.

  • Je krijgt direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, voor 32 of 36 uur per week;
  • Daar hoort een marktconforme beloning bij;
  • Je gaat samenwerken met een enthousiast en professioneel team;
  • En je krijgt alle ruimte om goed ingewerkt te worden.

Reactie & informatie

VOOR is gevraagd om de werving en selectie voor deze vacature uit te voeren. David Zeman en Kyra Cools zijn hiervoor verantwoordelijk. Heb je vragen? Kyra is bereikbaar op: 06-52336480. Wanneer je geïnteresseerd bent in deze vacature, ontvangen we graag je motivatie en een actueel CV via het reactieformulier hieronder.

Met de kandidaten die aansluiten op het profiel maken wij graag eerst kennis met behulp van videobellen. Een volgende stap is een uitgebreide persoonlijke kennismaking met een verdiepend gesprek. De best passende kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken bij Bernhoven in Uden op 19 oktober 2022. Een referentenonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure, een assessment is optioneel.