Wij zijn VOOR.

Ingevuld

Zorgmanager Poliklinische vakken en Dagopname

Roosendaal

24-03-2023

Zorgmanager Poliklinische vakken en Dagopname

Mensgericht, inspirerend en lef

Organisatie

Bravis ziekenhuis is hard op weg om uit te groeien naar een zorgorganisatie die past bij de wereld van morgen. Korter in het ziekenhuis, meer zorg op maat en optimaal gebruik maken van innovaties in behandeling en verpleging. Dát is de zorg van de toekomst. Maar één ding blijft hetzelfde: alles draait om de patiënt. Voor hen wordt zorg geleverd volgens de volgende kernwaarden:

" href="" style="">Filmpje" href="" target="_blank"> Visie het nieuwe Bravis.
Bravis ziekenhuis is één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland (3.000 medewerkers) met hoge ambities in de zorgvernieuwing en in de nieuwbouw van één ziekenhuis.

Het ziekenhuis kent een collegiale Brabantse sfeer, waar mensen betrokken zijn bij de patiënt en bij elkaar als collega. Bravis is er en wil er zijn voor alle mensen in West-Brabant en Oost-Zeeland. Om haar ambities waar te maken zoekt Bravis nieuwe mensen die iets willen toevoegen aan hun organisatie.
Binnen de zorggroep Electief en Medisch Ondersteunend zoeken wij een Zorgmanager voor de Poliklinische vakken KNO, Oogheelkunde, Plastische Chirurgie, Pijncentrum, Dagopname, Slaapcentrum en Buitenpoliklinieken. De Zorgmanager geeft leiding aan 7 teamleiders (indirect ruim 100 fte) en is eveneens verantwoordelijk voor de financiële sturing. Naast de zorgmanager staan verschillende medisch managers die de medisch inhoudelijk sturing geven. De Zorgmanager rapporteert aan de Zorggroepmanager.

Functie

Als poliklinische zorg meer dan je affiniteit is en je je team daarin weet te inspireren, dan kun je in het ziekenhuis veel van de grond krijgen. Zo maak jij het verschil. En de zorg van morgen? Daar bouw jij alvast aan mee!” Annelies Koeken, Zorggroepmanager Electief en Medisch Ondersteunend.

Een prettige en veilige werkplek, een hoge patiënt- en medewerkerstevredenheid én een effectieve en efficiënte inzet van mensen en middelen. Dat zijn de resultaten waar jij voor gaat als Zorgmanager. Samen met de medisch managers en de teamleiders geef je sturing aan deze brede en gevarieerde portefeuille. Je werkt continu aan kwaliteitsverbetering. De uitdaging is om processen en patiëntenstromen goed en vriendelijk te organiseren. Een klantgerichte aanpak die duidelijk en herkenbaar is, ongeacht de locatie. Je stimuleert innovaties in de poliklinische zorg, bijvoorbeeld door zorg thuis te verlenen met behulp van telemonitoring. Ook werk je samen met regionale partners in de eerstelijns zorg en in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg opdat de juiste zorg op de juiste plek wordt gegeven.
Er ligt een behoorlijke veranderopgave tot meer eenheid in de manier van werken, verdergaande digitalisering en sterkere samenwerking tussen de verschillende poliklinieken en tussen de verschillende locaties. Dit wordt gedaan onder de vlag van het recent gestarte Bravis-brede programma Polikliniek van de Toekomst . Als zorgmanager heb je hierin een dragende rol en zul je verschillende (deel)projecten trekken. Bravis staat op een uniek moment in de voorbereiding van de nieuwbouw (gepland 2028). Samen met je collega’s zorg jij voor een adequate inrichting van de poliklinische vakken in het nieuwe ziekenhuis.
De financiën zijn op orde, maar de organisatie is deels nog in opbouw. Je geeft leiding aan 7 teamleiders. Een jong en enthousiast team, dat onder jouw leiding verder groeit in zijn rol. Je legt actief verbindingen tussen de verschillende managementlagen en je faciliteert een goede samenwerking tussen de teams en het medisch management. Waar nodig zorg jij dat er meer eenheid komt en de neuzen dezelfde kant op staan. Waar de medisch manager zich op de vakinhoudelijke ontwikkeling richt, richt jij je op de organisatorische, personele en financiële aspecten. Ook de verantwoordelijkheid voor de formatie ligt grotendeels bij de zorgmanager.

Wie wij zoeken

Als je houdt van opbouwen, innovaties en personele ontwikkeling, dan is dit je plek!” Angela Plasmans, Zorgmanager.

Je hebt bij voorkeur ervaring in poliklinische of ziekenhuiszorg of op zijn minst affiniteit daarmee. Je bent sterk in processen en het organiseren van patiëntstromen. Je bent innovatief en denkt buiten de kaders.
Maar boven alles ben je een ervaren en mensgerichte leidinggevende die een inspirerende en veilige werkomgeving creëert. Iemand waar je mee kunt sparren, die ruimte en vertrouwen geeft, de teamleiders steunt en stimuleert in hun verdere ontwikkeling. Je bent laagdrempelig in het contact, benaderbaar en communiceert goed. Tegelijkertijd kun je ook echt stevig en duidelijk zijn.
Je bent verbindend en schakelt gemakkelijk tussen tactisch en operationeel niveau. Je bent goed in staat om te gaan met verschillende belangen en weet binnen het complexe krachtenveld van een ziekenhuis en de partners in de regio de mensen mee te krijgen en ‘je mannetje te staan’. Je voelt je prettig in de gemoedelijke cultuur van het Bravis ziekenhuis, maar je schroomt niet om dingen bespreekbaar te maken, vasthoudend te zijn en ook daadwerkelijk op een vriendelijke manier nee te zeggen als dat nodig is. Dit combineer je met een gezonde dosis relativeringsvermogen en geduld. Je wilt een langdurige verbinding aangaan en brengt stabiliteit en veiligheid.

Kerncriteria:

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding en een academisch werk en denkniveau.
  • Ruime ervaring in het leidinggeven, bij voorkeur gecombineerd met ervaring in verandermanagement.
  • Bij voorkeur ervaring in poliklinische of ziekenhuiszorg of op zijn minst affiniteit daarmee.

Ons aanbod voor de beste kandidaat

Een unieke kans om te bouwen aan de polikliniek van de toekomst en de verdere ontwikkeling van je teams, waarbij je kansen krijgt om door te groeien en je te ontwikkelen. Want samen maken we morgen beter.
De functie is aantrekkelijk gewaardeerd in FWG 65 volgens de CAO ziekenhuizen (max. € 5.801), daarnaast is er een goede pensioenopbouw een eindejaarsuitkering (8,33%) en een vakantietoeslag (8,33%). Bravis biedt voldoende vakantiedagen en flexibiliteit voor je juiste werk-privé balans. Ook zijn er veel ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Het is een functie voor 32 à 36 uur per week. Je werkt in Roosendaal en in Bergen op Zoom.

Reactie & informatie

Meer weten?
Wil je meer weten over deze interessante functie? VOORpartner Anne-Marie Kamphuis doet de exclusieve werving en voorselectie. Heb je vragen, dan kun je me bereiken op Anne-Marie@voor.nl tel. 06-11327212.

Meteen solliciteren?
Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je meteen solliciteren? Vul dan bijgaand reactieformulier in en voeg een korte motivatiebrief en je cv toe. Met interessante kandidaten maken we eerst kennis via videobellen. Is er een klik, dan nodigen we je uit voor een live VOORselectiegesprek. De VOORselectie vindt plaats tot medio april. De selectiegesprekken bij Bravis vinden naar verwachting plaats in de vroege avond van dinsdag 18 april. Een referentenonderzoek, en indien gewenst een assessment, maken onderdeel uit van de procedure.